Kriterier

Kriterier

För ett mer äkta och genuint innehåll

Kriterierna för att en produkt ska få listas i RekoKollen är utformade utifrån en önskan om att det ska vara enkelt att hitta produkter med färre kemikalier och mer genuina ingredienser - ett mer äkta innehåll.

Produkterna som är listade i RekoKollen innehåller därför inte industridesignade konserveringsmedel, emulgeringsmedel, förtjockningsmedel, stabiliseringsmedel, tensider, sötningsmedel och så vidare.

Ordet Reko står således för att alla produkter, så långt det är möjligt, ska betraktas som synonyma med äkta vara.

Ett produktinnehåll som är helt ekologiskt är naturligtvis det allra bästa, men så länge kriterierna för ett genuint produktinnehåll uppfylls så är företag som inte har råd att certifiera sina produkter eller inte har råd att köpa in ekocertifierade ingredienser också varmt välkomna.

Här kan du läsa mer om mina tankar kring kriterierna för RekoKollen.

Nedan hittar du de ingredienser som tillåts i RekoKollen. Vill du veta mer om varje enskild ingrediens är du välkommen att höra av dig.

Vilka företag hittas i RekoKollen?

Både det lilla företaget och det stora företaget finns representerade i RekoKollen, liksom både svenska och utländska företag.

Jag anser att alla företag vars utbud gynnar småskaligt odlande, minimalt kemikalieinnehåll samt ett produktinnehåll som är så genuint och äkta som möjligt ska få lov att vara med i appen.

Jag välkomnar företag som har en klar och tydlig vision om vad som är hälsosamt för både oss människor och den planet vi lever på. Dessutom gillar jag handel med små kooperativ världen över, det gynnar både människor och vår planet.

Ps. Kom ihåg att dela med dig och berätta för dina nära och kära och vänner och bekanta om appen RekoKollen. Eller kanske är det så att du bara vill ge mig lite feedback? Det tar jag tacksamt emot!

RekoKollen - För dig som älskar det som är lite mer äkta

HÅLL DIG UPPDATERAD!

Registrera dig så att du inte missar några nyheter.

Jag godkänner och jag samtycker till att mina uppgifter lagras tillfälligt, enligt webbsidans integritetspolicy

Kommentarer inaktiverade.