Kriterier

Kriterier

Kriterierna för att en produkt ska få listas i RekoKollen är utformade utifrån en önskan om att det ska vara enkelt att hitta produkter med färre kemikalier och mer genuina ingredienser - ett mer äkta innehåll.

Jag älskar ordet kemikaliebanta och produkterna som är listade i RekoKollen innehåller därför inte industridesignade emulgeringsmedel, förtjockningsmedel, stabiliseringsmedel, tensider, sötningsmedel och så vidare. Ordet Reko står således för att alla produkter, så långt det är möjligt, ska betraktas som synonyma med äkta vara.

Ett produktinnehåll som är helt ekologiskt är naturligtvis det allra bästa, men företag som inte har råd att certifiera sina produkter alternativt att köpa in ekocertifierade ingredienser välkomnas också.

Nedan hittar du de ingredienser som tillåts i RekoKollen. Vill du veta mer om varje enskild ingrediens är du välkommen att höra av dig.

Vilka företag finns representerade i appen?

Både det lilla företaget och det stora företaget finns representerade i RekoKollen, liksom både svenska och utländska företag.

Jag anser att alla företag vars utbud gynnar småskaligt odlande och minimalt produktinnehåll ska få lov att vara med i appen, liksom att jag välkomnar företag som har en klar och tydlig helhetsvision om vad som är hälsosamt för både oss människor och den planet vi lever på. Dessutom gillar jag handel med små kooperativ världen över, det gynnar både människor och vår planet.

Ps. Kom ihåg att dela med dig och berätta för dina nära och kära och vänner och bekanta om appen RekoKollen. Eller kanske är det så att du bara vill ge mig lite feedback? Det tar jag tacksamt emot!

Kommentarer inaktiverade.