Kriterier

Kriterier

Kriterierna för att en produkt ska få finnas med i appen RekoKollen är utformade utifrån en önskan om att det ska vara enkelt för mig som medveten konsument att hitta genuina och mer äkta hudvårdsprodukter. Då krävs det att inget av ämnena under Kemikaliekollen finns med i produkten, även om ämnet ifråga är ekocertifierat.

Kriterierna är tuffare än de stora erkända certifieringsorganens kriterier. Dessa tuffa kriterier gör att du till exempel inte hittar syntetiska tensider, raffinerade oleokemikalier eller andra industriella bulkkemikalier i någon av produkterna. Ordet Reko står således för att alla produkter, så långt det är möjligt, ska betraktas som synonyma med äkta vara.

Om produkten har ett helt igenom ekologiskt innehåll är det naturligtvis det allra bästa, men med tanke på alla småföretagare som inte har råd att certifiera sina produkter eller ens köpa in enbart ekocertifierade ämnen så accepterar jag även dessa – så länge de följer Ingredienskriterierna. För vet du vad, det är nämligen som så att hade vi inte haft dessa småföretagare så hade ekosektorn aldrig kunna växa sig stark och kunnat utvecklas.

Vilka företag finns representerade i appen?

Både det lilla företaget och det stora finns representerade i appen, liksom både svenska och utländska företag. Jag anser att alla, eller rättare sagt nästan alla, företag som har någon reko produkt ska få lov att vara med i appen, för det förenklar för oss konsumenter att hitta ”guldklimpen” i företagets sortiment. Men en detalj som är viktig är att jag väljer bort större multinationella företag som ”seglar på ekovågen”, sådana som från första början aldrig haft det där ekotänket utan istället bygger sin ekoportfölj på patenterade utfyllnadskemikalier. Jag favoriserar hellre de små uppstickarna som från början har en klar och tydlig helhetsvision om vad som är hälsosamt för både oss människor och den planet vi lever på. Dessutom gillar jag handel med små kooperativ världen över. Det gynnar både människorna där och vår planet.

Och du, kom ihåg att dela med dig och berätta för dina nära och kära och vänner och bekanta om appen RekoKollen.

Dela
  •  
  •  
  •  
  •  

Kommentarer inaktiverade.