Kriterier

Kriterier

Kriterierna för att en produkt ska få listas i appen är utformade utifrån en önskan om att det ska vara enkelt för mig som konsument att hitta produkter med ett mer äkta innehåll.

Jag älskar ordet #kemikaliebanta och du hittar därför inte industriellt producerade emulgeringsmedel, förtjockningsmedel, tensider eller sötningsmedel i någon av de listade produkterna. Jag ser helt enkelt inget behov av kemikalier producerade med hjälp av andra kemikalier eller där en fin olja exempelvis har blivit raffinerad för dess fettsyror eller små molekylers skull. Ordet Reko står således för att alla produkter, så långt det är möjligt, ska betraktas som synonyma med äkta vara.

Om produkten har ett helt igenom ekologiskt innehåll är det naturligtvis det allra bästa, men med tanke på alla småföretagare som inte har råd att certifiera sina produkter eller ens att köpa in enbart ekocertifierade ämnen så accepterar jag även dessa – så länge man följer ingredienskriterierna.

Vilka företag finns representerade i appen?

Både det lilla företaget och det stora finns representerade i appen, liksom både svenska och utländska företag. Jag anser att alla företag vars utbud gynnar småskaligt odlande och minimalt produktinnehåll ska få lov att vara med i appen, för det förenklar för oss konsumenter att hitta de produkter i företagets sortiment som har ett mer äkta innehåll. Jag välkomnar företag som har en klar och tydlig helhetsvision om vad som är hälsosamt för både oss människor och den planet vi lever på. Dessutom gillar jag handel med små kooperativ världen över. Det gynnar både människorna där och vår planet.

Och du, kom ihåg att dela med dig och berätta för dina nära och kära och vänner och bekanta om appen RekoKollen. Eller kanske är det så att du bara vill ge mig lite feedback? Det tar jag tacksamt emot!

Dela
  •  
  •  
  •  
  •  

Kommentarer inaktiverade.