Om RekoKollen

Om RekoKollen

Carina Lagerstedt NilssonJag ställer höga krav på innehållet i produkter som marknadsförs som ekologiska och naturliga och jag saknade en app för sådana produkter. Med appen RekoKollen vill jag inspirera till en värld med färre kemikalier och istället rikta strålkastaren mot produkter som har ett mer äkta innehåll - Reko produkter helt enkelt. Appen förenklar för dig som ställer högre krav på innehållet och gör att du enklare hittar produkter med ett mer äkta innehåll.

Som konsument ville jag se en större transparens och öppenhet i tillverkningen av nämnda produkter och därför är alla produkter i appen noggrant granskade utifrån de kriterier som jag själv saknade.

För mig är det självklart att hud-, och kroppsvårdsprodukter är tillverkade med enbart de råvaror som är absolut nödvändiga. I min värld betyder det att tvålen, deodoranten, tandkrämen, fotsalvan eller ansiktskrämen inte innehåller några substitutkemikalier. Jag ser helt enkelt inget behov av kemikalier producerade med hjälp av andra kemikalier så som tensider eller mycket processade oleokemikalier. Och ja, jag älskar ordet #kemikaliebanta!

RekoKollen:

 • underlättar för dig som konsument att hitta produkter med ett mer äkta innehåll
 • gynnar de tillverkare som skapar hudvårdsprodukter med ett genuint och äkta innehåll
 • gynnar de företag som producerar råvaror på ett naturligt och äkta vis
 • bidrar till större transparens
 • bidrar till ett produktinnehåll av minimalt processade ingredienser
 • bidrar till en mer medveten konsumtion

Så här använder du appen: Välj typ av produkt, sedan tillverkare, då ser du om just din produkt är med i appen eller inte. Är produkten listad i appen så betyder det att den är innehållsgranskad enligt appens kriterier. Svårare än så är det inte.

Om varumärket eller produkten inte finns med i appen då?

Saknar du någon produkt eller ett varumärke i appen så kan det helt enkelt bero på att jag inte hunnit gå igenom innehållet. Har du tips på produkter som du tycker har en given plats i appen eller om du har några frågor kring appen och dess innehåll i allmänhet så kan du kontakta mig på kontakt@rekokollen.se. Eller kanske är det så att du bara vill ge mig lite feedback? Det tar jag tacksamt emot 🙂

Annat bra att veta

 • Under rubriken Konsument får du veta mer om vad som gäller vid marknadsföring av hudvårdsprodukter.

Vill du synas i RekoKollen och visa för omvärlden att du och dina medarbetare sätter värde på det som är mer äkta? Ja, då hittar du olika annonseringsalternativ här. Annars finns ju alternativet att bidra med en slant via PayPal eller Payson eller att bli min Rekopartner.

Kom ihåg att dela med dig och berätta för dina nära och kära och vänner och bekanta om appen.

Carina Lagerstedt Nilsson

Välkommen att kontakta mig

Dela
 •  
 •  
 •  
 •  

Kommentarer inaktiverade.