Om RekoKollen

Carina Lagerstedt NilssonOm RekoKollen

Jag heter Carina Lagerstedt Nilsson och är initiativtagaren till RekoKollen.

Plötsligt kände jag en dag att mitt mått var rågat och att det var dags att ta tag i den där appidén som legat och grott under några år och som ett fritidsprojekt tog RekoKollen så småningom form.

Och tack vare alla fina företag som har valt att lista sina produkter eller som har valt att bli en Rekopartner eller som har valt att annonsera så växer RekoKollen för var dag som går!

Som konsument söker jag alltid efter kvalitativa och enkla ingredienser på produktetiketten och jag funderar ofta på varför vi tillverkar fler och fler kemikalier.

Jag vill inspirera till en värld med färre kemikalier och istället rikta strålkastaren mot produkter som har ett mer äkta innehåll - Reko produkter helt enkelt.

Jag älskar det enkla och genuina och därför är det självklart för mig att produkter till kroppen, till hemmet och till husdjuret är tillverkade med endast de allra nödvändigaste råvarorna.

I min värld betyder det att tvålen, deodoranten, tandkrämen, fotsalvan, ansiktskrämen eller städ-, och rengöringsmedlet men också tassalvan inte innehåller industridesignade fetter, emulgeringsmedel, förtjockningsmedel, stabiliseringsmedel, tensider, sötningsmedel osv.

Jag längtar verkligen till den dagen då det dyker upp en Äkta Vara-märkning även inom dessa områden!

Alla produkter som är listade i RekoKollen är därför granskade utifrån kriterier som prioriterar färre kemikalier och mer genuina ingredienser - kriterier som jag själv saknade för de här produktområdena.

Produkterna som är listade i RekoKollen gör gott för både den som använder dem, vår jord och alla de småföretagare som strävar efter att tillverka produkter med ett mer äkta innehåll.

Varför RekoKollen?

  • RekoKollen underlättar för dig att hitta produkter med ett mer äkta innehåll
  • RekoKollen gynnar tillverkare som skapar produkter med ett genuint och äkta innehåll
  • RekoKollen gynnar företag som producerar råvaror på ett naturligt och äkta vis
  • RekoKollen lyfter fram produkter med minimalt processade ingredienser

Det här hittar du i RekoKollen

I RekoKollen hittar du ekologisk och naturlig hudvård utan industridesignade kemikalier. Om du vill veta mer om hur du ska tänka när det gäller naturlig och ekologisk hudvård så hittar du mer information under rubriken Konsument. Det du däremot inte hittar i RekoKollen är ekologisk kosmetika. Jag har skrivit några korta rader om hur jag tänker kring ekologiska skönhetsprodukter i förhållande till kriterierna för RekoKollen.

Tipsa mig!

Har du tips på produkter som du tycker har en given plats i RekoKollen eller om du har några frågor kring appen och dess innehåll i allmänhet så kan du kontakta mig på kontakt@rekokollen.se.

Är du tillverkare och vill få dina produkter listade i appen? Det är helt gratis! Välkommen att höra av dig på kontakt@rekokollen.se.

Jag tar tacksamt emot din åsikt!

Kom ihåg att dela med dig och berätta för dina nära och kära och vänner och bekanta om RekoKollen.

Carina Lagerstedt Nilsson

RekoKollen - För dig som älskar det som är lite mer äkta

HÅLL DIG UPPDATERAD!

Registrera dig så att du inte missar några nyheter.

Jag godkänner och jag samtycker till att mina uppgifter lagras tillfälligt, enligt webbsidans integritetspolicy

Kommentarer inaktiverade.